Laadpaal Hulten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Hulten aan huis. Op basis van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal tref je extra informatie over geschikte laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €980.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hulten

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV als o.a. een Volkswagen ID.3 Pro S is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Hulten kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Bovendien is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina bieden wij handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Hulten. Zie ook aanvullende informatie over Milieu.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Hulten kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Hulten. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hulten.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Hulten vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €850 en €3325. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme systemen met extra opties als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hulten.

Soort laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€515- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€650- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €960
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top merken

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Hulten komen uit tussen de €450 en €2175. Dit hangt af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €6,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check erkende deskundigen in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1118 kilometer per 4 weken. Met dit getal ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hulten):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,120€134,16€1609,92
Elektrisch rijden€0,044€49,19€590,30
Besparing€0,076€84,97€1019,62
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gilze en Rijen

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Hulten aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie kan je bekijken op www.gilzerijen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Vergelijk laadpassen.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Hulten zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,280 – €0,550 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht vind jij de openbare laadstations in Hulten. Op deze site vind je ook oplaadplekken en verkopers in Molenschot, Rijen, Castelre, Ulicoten en s Gravenmoer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hulten-5125

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Het aankopen van een laadpaal inclusief de installatieservice zit zo tussen de €750 – €2275. De prijsindicatie is afhankelijk van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, NLE, Budget energie, Essent, Energiedirect en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 p/100 km. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost je al snel €9,70 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Hulten plaatst het als wallbox aan de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige types worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Hulten kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €1125. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Hulten kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Gilze en Rijen heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of de paal dichtbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.gilzerijen.nl.

Plaats een reactie