Laadpaal Sprang-Capelle

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Sprang-Capelle aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge en/of DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over velerlei laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €980.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sprang-Capelle

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 1st kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Sprang-Capelle kopen is een goede investering. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop delen we aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Sprang-Capelle. Zie ook aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Sprang-Capelle kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation kan maar liefst 3x 230V leveren. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Sprang-Capelle. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Sprang-Capelle.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Sprang-Capelle vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €825 tot en met €3375. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook kan je kiezen voor slimme systemen met toffe snufjes als gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Sprang-Capelle.

Type laadpaalLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€510- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €950
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sprang-Capelle lopen uiteen tussen de €310 tot €1950. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €6,75 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind aangesloten vakmannen in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1123 km (maandelijks). Hiermee becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sprang-Capelle):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,145€162,84€1954,02
Elektrisch€0,049€55,03€660,32
Besparing€0,096€107,81€1293,70
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waalwijk

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Sprang-Capelle aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag het gebruiken. Alle details kun je terugvinden op www.waalwijk.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Aansluitingen.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Sprang-Capelle zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,275 en €0,600 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder doorzoek je de openbare laadstations in Sprang-Capelle. Op deze site vind je ook oplaadplekken en verkopers in Elshout, Drunen, Riel, Gilze en Hulten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sprang-capelle-5160

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor personeel of bezoekers. Beschik je over een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €1050 & €2150. De totale investering wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Energiedirect, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,80 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €10,25 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Sprang-Capelle monteert het als wallbox of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Sprang-Capelle kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan bedragen circa €800. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Sprang-Capelle kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Waalwijk heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt dichtbij jouw huis kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.waalwijk.nl.

Plaats een reactie