Laadpaal Boxtel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een handige laadpaal in Boxtel aan huis. Op basis van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Mini Electric + Porsche Taycan 4S. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Op deze website tref je bruikbare informatie over meerdere soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €965.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Boxtel

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Boxtel kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder check je bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Boxtel. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrisch of benzine.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Boxtel kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Boxtel. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Boxtel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden 2 soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Boxtel vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 tot en met €3450. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast zijn er allerlei slimme systemen met leuke functies als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Boxtel.

Type stationVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€510- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €990
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Boxtel variëren van €430 en plus minus €1925. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,75 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind aangesloten specialisten in de regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1053 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Boxtel):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,135€142,16€1705,86
Elektrisch€0,049€51,60€619,16
Besparing€0,0860€90,56€1086,70
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Boxtel

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Boxtel aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken variabelen als toegankelijkheid en drukte. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.boxtel.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud.

Openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Boxtel zijn er voldoende. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De onkosten wisselen tussen de €0,290 – €0,610 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht doorzoek je de openbare laadstations in Boxtel. Vergelijk ook oplaadpunten en aanbieders in Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, s-Hertogenbosch en Loon op Zand.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden boxtel-5282

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor je personeel en relaties. Beschik je over een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €1075 en €2200. De totale investering komt tot stand door het type laadstation (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Eneco, Engie, Essent, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,70 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €10,05 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Boxtel zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Boxtel kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €1050. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. De populaire elektrische auto’s in Boxtel zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Boxtel heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de laadzuil in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.boxtel.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie