Laadpaal Hoenzadriel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Hoenzadriel aan huis. Met behulp van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT en/of Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website tref je bruikbare informatie over diverse laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €935.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoenzadriel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Volkswagen ID.3 Pro S kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Hoenzadriel kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder vind je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Hoenzadriel. Of klik door voor meer informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Hoenzadriel kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem functioneert met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Hoenzadriel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hoenzadriel.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Hoenzadriel vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €900 tot en met €3450. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien onderscheiden we slimme systemen met extra’s als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hoenzadriel.

Soort laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€510- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €615
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€880- €1015
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoenzadriel schommelen tussen de € 450 & €1850. Dit is afhankelijk van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €4,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk goede specialisten uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1159 km (maandelijks). Hiermee becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoenzadriel):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€121,70€1460,34
Elektrisch€0,041€47,52€570,23
Besparing€0,064€74,18€890,11
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasdriel

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Hoenzadriel aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Meer informatie kan je bekijken op www.maasdriel.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Goedkoopste elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Hoenzadriel zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven liggen tussen de €0,255 tot wel €0,570 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart check je de openbare laadstations in Hoenzadriel. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en aanbieders in Kerkdriel, Hurwenen, Ammerzoden, Hedel en Bern.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoenzadriel-5333

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie zit zo tussen de €900 & €2350. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, NLE, Energiedirect, Eneco, Essent en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost je al snel €9,70 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Hoenzadriel monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve modellen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoenzadriel kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €875. Disclaimer: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Hoenzadriel hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Maasdriel verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.maasdriel.nl.

Plaats een reactie