Laadpaal Heerewaarden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Heerewaarden aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW iX3 + DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl vind je waardevolle informatie over populaire laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €925.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heerewaarden

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals een Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Heerewaarden kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Bovendien is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Hieronder kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Heerewaarden. Zie ook aanvullende informatie over Laadpassen vergelijken.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Heerewaarden kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie gaat via de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Heerewaarden. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Heerewaarden.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Heerewaarden vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €700 tot en met €3425. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien zijn er slimme laadpunten met functies als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Heerewaarden.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€500- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€505- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€690- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€835- €1075
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heerewaarden bedragen tussen de €430 tot €1825. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €3,75 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check populaire vakmannen uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1159 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heerewaarden):

 • Benzine rijden 2023: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€150,67€1808,04
Elektrisch rijden€0,046€53,31€639,77
Besparing€0,084€97,36€1168,27
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasdriel

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Heerewaarden aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Iedereen mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.maasdriel.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Stekkers.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (november 2023)

Laadstations in Heerewaarden zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven wisselen tussen de €0,265 tot wel €0,600 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart check je de openbare laadstations in Heerewaarden. Doorzoek daarnaast laadplekken en verkooppunten in Dreumel, Bergharen, Hernen, Leur en Balgoij.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heerewaarden-6624

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €850 & €2050. De totale investering hangt af van het model laadzuil (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Engie, Eneco, Budget energie, NLE en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,20 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Heerewaarden monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Heerewaarden kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €900. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Heerewaarden hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Maasdriel heeft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.maasdriel.nl.

Plaats een reactie