Laadpaal Leur

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Leur aan huis. Middels jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor en/of Tesla Model 3 Long Range Performance. Niet meer wachten op een vrije plek en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over betrouwbare soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €895.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leur

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Leur kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Daarbovenop is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Verderop bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Leur. Bekijk ook meer info over Duurzaam rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Leur kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Leur. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Leur.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Leur vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 tot €3350. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met speciale mogelijkheden als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Leur.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€825- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Ook interessant: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Leur liggen tussen de €380 – €1900. De prijs wordt bepaald door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €3,00 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal de beste installatiebedrijven in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1155 km op maandbasis. Op basis daarvan becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leur):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€127,05€1524,60
Elektrisch€0,042€48,51€582,12
Besparing€0,068€78,54€942,48
Kosten elektrisch vs benzine rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Wijchen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Leur aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Alle details is beschikbaar gesteld op www.wijchen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpassen.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Leur zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten wisselen tussen de €0,250 – €0,555 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema check je de openbare laadstations in Leur. Op deze site vind je ook oplaadplekken en aanbieders in Balgoij, Nederasselt, Overasselt, Niftrik en Ven-Zelderheide.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leur-6615

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren zit zo tussen de €1050 en €2175. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het soort systeem (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, NLE, Engie, Essent en PowerPeers, Oxxio, Pure energie, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,35 p/100 km. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,10 p/100 km. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Leur zet het als wallbox tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Leur zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn zo’n €850. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. Veel van de populaire elektrische auto’s in Leur beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Wijchen heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of de paal vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.wijchen.nl.

Plaats een reactie