Laadpaal Balgoij

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Balgoij aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron & Lucid Air Pure. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over velerlei laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €895.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Balgoij

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een MG ZS EV kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Balgoij kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina delen we handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Balgoij. Bekijk ook meer info over Milieuvriendelijke EV.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Balgoij kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant gaat via de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Balgoij. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Balgoij.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Balgoij vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 tot +/- €3075. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien kan je kiezen voor slimme laadpunten met leuke features als gebarenherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Balgoij.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€535- €605
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€865- €985
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Balgoij wisselen tussen de €300 en ongeveer €1875. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €2,50 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gastgebruik toestaan.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal erkende specialisten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1154 kilometer (maandelijks). Met dit getal calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Balgoij):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€121,17€1454,04
Elektrisch€0,041€47,31€567,77
Besparing€0,064€73,86€886,27
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Wijchen

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Balgoij aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Alle info is ook te lezen op www.wijchen.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpassen vergelijken.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Balgoij zijn dagelijks beschikbaar. Iedere EV-bezitter kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven bedragen tussen de €0,265 en €0,600 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder doorzoek je de openbare laadstations in Balgoij. Bekijk ook laadstations en installateurs in Nederasselt, Overasselt, Niftrik, Ven-Zelderheide en Heijen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden balgoij-6613

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor je personeel en relaties. Bezit je een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren kost tussen de €900 & €2475. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het type en model (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, NLE, Eneco, Engie, Energiedirect en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,35 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,10 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Balgoij monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Balgoij kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €850. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. De meeste favoriete elektrische auto’s in Balgoij dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Wijchen biedt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.wijchen.nl.

Plaats een reactie