Laadpaal Overasselt

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Overasselt aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw MG ZS EV + Lucid Air Pure. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina check je praktische informatie over velerlei soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €930.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Overasselt

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Overasselt kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina check je een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Overasselt. Op EVplan.nl lees je ook meer over Smart Charging.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Overasselt kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Overasselt. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens is het een strakker geheel en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Overasselt.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Overasselt vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 en €3000. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook onderscheiden we slimme wallboxen en palen met innovatieve mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Overasselt.

Laadstation typeLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€540- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€515- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€690- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €1060
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Overasselt liggen tussen de €400 en +/- €1975. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,25 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk de beste installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1152 kilometer op maandbasis. Met dit getal becijferen we wat je kunt besparen. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Overasselt):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,150€172,80€2073,60
Elektrisch€0,050€57,60€691,20
Besparing€0,100€115,20€1382,40
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heumen

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Overasselt aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze analyseren hiervoor zaken als toegankelijkheid en drukte. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info vind je op www.heumen.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Accu.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Overasselt zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,290 tot wel €0,605 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht doorzoek je de openbare laadstations in Overasselt. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en installateurs in Niftrik, Ven-Zelderheide, Heijen, Milsbeek en Ottersum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden overasselt-6611

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een pand met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €975 en €2175. De totaalprijs hangt af van het model laadzuil (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Budget energie, NLE, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,40 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost al gauw €10,35 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Overasselt monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Overasselt kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit Europa. De gangbare elektrische auto’s in Overasselt zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Heumen verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.heumen.nl.

Plaats een reactie