Laadpaal Milsbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een slimme laadpaal in Milsbeek aan huis. Door middel van een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 e-tron en/of Mercedes EQV 300 Lang. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal vind je handige informatie over meerdere laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €920.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Milsbeek

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Mercedes EQA gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Milsbeek kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Daarbovenop is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Milsbeek. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Milsbeek kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting functioneert met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Milsbeek. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Milsbeek.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Milsbeek vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €900 tot +/- €3250. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zien we steeds meer slimme systemen met leuke snufjes als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Milsbeek.

Laadpaal typeVermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€880- €965
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Milsbeek liggen tussen de €350 & €2075. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal de beste installateurs die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1148 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Milsbeek):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,130€149,24€1790,88
Elektrisch rijden€0,046€52,81€633,70
Besparing€0,084€96,43€1157,18
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gennep

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Milsbeek aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is terug te lezen op www.gennep.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zero Emission.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Milsbeek zijn aanwezig. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten schommelen tussen de €0,280 tot wel €0,620 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema vind jij de openbare laadstations in Milsbeek. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Ottersum, Middelaar, Plasmolen, Mook en Molenhoek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden milsbeek-6596

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €950 – €2350. De totaalprijs komt tot stand door het type en model (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Budget energie, NLE, Essent, Eneco en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,40 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,65 p/100 km. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Milsbeek monteert het als wallbox of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Milsbeek kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten liggen rond de €1125. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese merken. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Milsbeek beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Gennep heeft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.gennep.nl.

Plaats een reactie