Laadpaal Middelaar

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Middelaar aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Mini Electric & Skoda Enyaq iV 80X. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl bekijk je praktische informatie over verschillende type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €940.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Middelaar

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Volkswagen ID.3 Pro S gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Middelaar kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? Hieronder kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Middelaar. Bekijk ook meer info over Onderhoud EV’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Middelaar kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Middelaar. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Tevens oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Middelaar.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref je extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Middelaar vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €750 t/m €3000. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder onderscheiden we slimme palen met speciale features als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Middelaar.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1060
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2022
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Middelaar wisselen tussen de €430 en plus minus €1900. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €7,00 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk erkende adviseurs uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1146 km op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Middelaar):

 • Benzine rijden 2022: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,044/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€137,52€1650,24
Elektrisch€0,044€50,42€605,09
Besparing€0,076€87,10€1045,15
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Mook en Middelaar

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Middelaar aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.mookenmiddelaar.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Blog over elektrisch rijden.

Openbare oplaadpunten bekijken (augustus 2022)

Laadstations in Middelaar zijn veel beschikbaar. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten lopen uiteen tussen de €0,255 – €0,620 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Middelaar. Vind ook laadplekken en installatiebedrijven in Plasmolen, Mook, Molenhoek, Malden en Kekerdom.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden middelaar-6587

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €1025 – €2575. Het hele prijskaartje hangt af van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, NLE, Engie en Pure energie, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 per 100 kilometer. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,20 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Middelaar monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Middelaar kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1000. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. De meeste populaire elektrische auto’s in Middelaar dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Mook en Middelaar verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of deze laadpaal niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.mookenmiddelaar.nl.

Plaats een reactie