Laadpaal Kekerdom

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Kekerdom aan huis. Via een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl lees je handige informatie over meerdere type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €970.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kekerdom

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV als o.a. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Kekerdom kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bieden wij bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Kekerdom. Of klik door voor meer informatie over Lease een elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Kekerdom kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Kekerdom. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kekerdom.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Kekerdom vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €550 tot +/- €3250. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met innovatieve functies als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Kekerdom.

Type laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €925
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kekerdom liggen tussen de €430 & €1950. Dit wordt grotendeels bepaalt door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk betrouwbare vakmannen uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1141 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers checken we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kekerdom):

 • Benzine rijden 2023: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,050/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,150€171,15€2053,80
Elektrisch rijden€0,050€57,05€684,60
Besparing€0,100€114,10€1369,20
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Berg en Dal

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Kekerdom aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken facetten als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.bergendal.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud EV’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (november 2023)

Laadstations in Kekerdom nemen in rap tempo toe. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen wisselen tussen de €0,250 en €0,555 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In onze maps kaart vind je de openbare laadstations in Kekerdom. Check tevens laadzuilen en verkopers in Leuth, Erlecom, Ooij, Persingen en Ubbergen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kekerdom-6579

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een locatie met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren kost +/- tussen de €1050 & €2450. De definitieve prijs hangt vooral af van het type en model (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Essent, NLE, Eneco, Budget energie en Vandebron, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,70 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,90 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Kekerdom plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kekerdom kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €925. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste favoriete elektrische auto’s in Kekerdom zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Berg en Dal verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.bergendal.nl.

Plaats een reactie