Laadpaal Gennep

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Gennep aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier bekijk je bruikbare informatie over betrouwbare laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €905.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gennep

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Polestar 2 kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Gennep kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Verder is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij bieden wij handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Gennep. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud EV’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Gennep kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Gennep. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbij ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Gennep.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Gennep vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 en €3075. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme laadpunten met toffe opties als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Gennep.

Type laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€845- €1045
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Gennep schommelen tussen de € 380 en €2175. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €3,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek goede deskundigen in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1121 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan checken we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gennep):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,145€162,55€1950,54
Elektrisch€0,040€44,84€538,08
Besparing€0,1050€117,71€1412,46
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gennep

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Gennep aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken variabelen als toegankelijkheid en drukte. Elk huishouden mag het gebruiken. Alle details is terug te lezen op www.gennep.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpalen vergelijken.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Gennep kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,235 en €0,580 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Gennep. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en verkopers in Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal, Nijmegen en Kerkrade.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gennep-6591

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een kantoorpand met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €875 en €2300. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Budget energie, Energiedirect, Essent, NLE en Oxxio, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,70 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,55 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Gennep monteert het als wallbox of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Gennep zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service liggen rond de €975. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Gennep zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Gennep verstrekt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil niet al te ver van jouw woning kan komen. Bekijk ook www.gennep.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie