Laadpaal Niftrik

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Niftrik aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW i4 of jouw Renault Twingo Electric. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Hier tref je extra informatie over betrouwbare laadpalen, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €925.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Niftrik

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals de Volkswagen ID.3 Pro S kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Niftrik kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Niftrik. Zie ook onze informatie over Blog over elektrisch rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Niftrik kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Niftrik. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbij ligt de kabel niet zo in het zicht en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Niftrik.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder tref jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Niftrik vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 tot +/- €3250. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast zijn er allerlei slimme laadpunten met innovatieve features als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Niftrik.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€535- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€680- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €1060
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Niftrik schommelen tussen de € 300 en plus minus €1875. Dit hangt af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Tegenwoordig wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €4,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek betrouwbare vakmannen uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1151 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Niftrik):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,145€166,90€2002,74
Elektrisch€0,049€56,40€676,79
Besparing€0,096€110,50€1325,95
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Wijchen

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Niftrik aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij variabelen als toegankelijkheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.wijchen.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Niftrik zijn goed vertegenwoordigd. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen liggen tussen de €0,255 – €0,570 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Niftrik. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en leveranciers in Ven-Zelderheide, Heijen, Milsbeek, Ottersum en Middelaar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden niftrik-6606

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €850 en €2325. De prijsindicatie komt tot stand door het type laadstation (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Essent, Budget energie, Engie, NLE en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,40 per 100 kilometer. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,00 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Niftrik plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Niftrik kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn circa €1000. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Niftrik zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Wijchen verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of de paal in de buurt van jouw huis kan komen. Bekijk ook www.wijchen.nl.

Plaats een reactie