Laadpaal Hernen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Hernen aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor + Tesla Model 3 Long Range Performance. Niet meer wachten op een vrije plek en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website lees je extra informatie over velerlei laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €900.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hernen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Audi Q4 Sportback e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Hernen kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Hieronder delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Hernen. Zie ook aanvullende informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Hernen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Check de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Hernen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Daarbij is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hernen.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Hernen vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €625 tot +/- €3275. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zijn er slimme opladers met leuke snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hernen.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€535- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€690- €765
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€850- €1015
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hernen schommelen tussen de € 430 tot €1875. De prijs wordt bepaald door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €7,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek populaire installateurs in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1156 km per maand. Met dit getal verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hernen):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€132,94€1595,28
Elektrisch€0,043€49,71€596,50
Besparing€0,072€83,23€998,78
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Wijchen

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Hernen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor aspecten zoals toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details is terug te lezen op www.wijchen.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Hernen zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,275 en €0,585 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Hernen. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Leur, Balgoij, Nederasselt, Overasselt en Niftrik.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hernen-6616

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €825 & €2050. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Essent, Engie, Energiedirect, Budget energie, NLE en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,20 per 100 kilometer. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost om en nabij de €9,95 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Hernen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een bevestigingspaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hernen kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €900. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel populaire elektrische auto’s in Hernen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Wijchen verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de laadzuil dichtbij jouw woning kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.wijchen.nl.

Plaats een reactie