Laadpaal Velddriel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Velddriel aan huis. Middels een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl check je uitgebreide informatie over populaire soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €930.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Velddriel

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Velddriel kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Daarbij is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Velddriel. Zie ook aanvullende informatie over Alle elektrische auto’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Velddriel kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Velddriel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Velddriel.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees je meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Velddriel vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 tot +/- €3225. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien zijn er allerlei slimme palen met extra features als Autostart die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Velddriel.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€655- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€880- €1050
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Velddriel komen uit tussen de €310 en +/- €1825. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Vaak wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €2,50 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek betrouwbare installateurs uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1160 km per maand. Op basis van dit gemiddelde verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Velddriel):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€127,60€1531,20
Elektrisch rijden€0,042€48,72€584,64
Besparing€0,068€78,88€946,56
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasdriel

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Velddriel aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor factoren als zichtbaarheid en drukte. Elke inwoner kan het gebruiken. Meer details kun je terugvinden op www.maasdriel.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Velddriel nemen in rap tempo toe. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven variëren tussen de €0,250 tot €0,560 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje vind jij de openbare laadstations in Velddriel. Vind ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Hoenzadriel, Kerkdriel, Hurwenen, Ammerzoden en Hedel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden velddriel-5334

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €750 – €2575. De kosten van het hele pakket hangt vooral af van het type laadstation (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Eneco, NLE, Engie, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzineauto komt uit op zo’n €10,35 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Velddriel monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Velddriel kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €925. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Velddriel hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Maasdriel biedt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.maasdriel.nl.

Plaats een reactie