Laadpaal Deurne

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Deurne aan huis. Dankzij een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW i4 & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina zoek je extra informatie over diverse type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €955.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Deurne

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Volkswagen ID.3 Pure kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Deurne kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Overigens is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij vind je inhoudelijke informatie en tips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Deurne. Bekijk ook meer info over Beste laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Deurne kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal draait op de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Deurne. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij is het in de praktijk zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Deurne.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Deurne vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 tot +/- €3275. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zien we steeds meer slimme palen met extra’s als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Deurne.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€540- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €1010
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Deurne schommelen tussen de € 420 & €2025. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €5,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek ervaren specialisten in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1083 kilometer per 4 weken. Op basis daarvan begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Deurne):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,120€129,96€1559,52
Elektrisch€0,046€49,82€597,82
Besparing€0,0740€80,14€961,70
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Deurne

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Deurne aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.deurne.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische autoverzekering.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Deurne nemen in rap tempo toe. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten liggen tussen de €0,295 – €0,575 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart vind je de openbare laadstations in Deurne. Check tevens laadplekken en verkopers in Laarbeek, Asten, Someren, Helmond en Son en Breugel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden deurne-5753

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €800 en €2575. De definitieve prijs hangt vooral af van het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Engie, Eneco, NLE en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,00 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Deurne plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Deurne kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten liggen rond de €1100. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Deurne zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Deurne verstrekt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.deurne.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie