Laadpaal Helenaveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Helenaveen aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW i4 + Lucid Air Pure. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website zoek je handige informatie over betrouwbare laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €910.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Helenaveen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Mini Electric kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Helenaveen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder vind je tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Helenaveen. Op deze website lees je ook meer over Milieuvriendelijke EV.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Helenaveen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Helenaveen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Bovendien is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Helenaveen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Helenaveen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €950 tot en met €3200. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien onderscheiden we slimme opladers met innovatieve opties als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Helenaveen.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€650- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€825- €960
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Helenaveen komen uit tussen de €350 & €2000. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €7,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal de beste deskundigen uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1097 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Helenaveen):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€120,67€1448,04
Elektrisch€0,042€46,07€552,89
Besparing€0,068€74,60€895,15
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Deurne

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Helenaveen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij aspecten zoals zichtbaarheid en parkeerdruk. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.deurne.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpassen vergelijken.

Openbare oplaadpunten bekijken (december 2023)

Laadstations in Helenaveen zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten schommelen tussen de €0,250 – €0,595 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder check je de openbare laadstations in Helenaveen. Check tevens laadmogelijkheden en leveranciers in Neerkant, Liessel, Vlierden, Beek en Donk en Mariahout.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden helenaveen-5759

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Zoek je naar opties voor een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €1050 – €2250. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Essent, Engie, Eneco, Energiedirect en Vattenfall, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,80 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost circa €9,65 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2023 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Helenaveen monteert het als wallbox of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Helenaveen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €975. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. Veel gangbare elektrische auto’s in Helenaveen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Deurne verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.deurne.nl.

Plaats een reactie