Laadpaal Sint Anthonis

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Sint Anthonis aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mercedes EQA of Renault Twingo Electric. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Hier vind je praktische informatie over meerdere type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €950.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sint Anthonis

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van de accu van een EV zoals een Skoda Enyaq iV 80 kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Sint Anthonis kopen is een goede investering. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp kan je aan de slag met tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Sint Anthonis. Zie ook onze informatie over Laadpaal installatie.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Sint Anthonis kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant werkt met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Sint Anthonis. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Sint Anthonis.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Sint Anthonis vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 tot +/- €3225. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook heb je de keuze uit slimme opladers met innovatieve extra’s als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Sint Anthonis.

Type laadpaalLaadvermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€540- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€845- €1005
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sint Anthonis lopen uiteen tussen de €440 tot €1975. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €7,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal goede specialisten uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1086 kilometer per 4 weken. Met dit getal verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sint Anthonis):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,135€146,61€1759,32
Elektrisch€0,049€53,21€638,57
Besparing€0,0860€93,40€1120,75
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sint Anthonis

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Sint Anthonis aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals bereikbaarheid en veiligheid. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Alle details is ook gepubliceerd op www.sintanthonis.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Zero Emission.

Kaart met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Sint Anthonis zijn veel beschikbaar. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten bedragen tussen de €0,255 – €0,555 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema onderzoek jij de openbare laadstations in Sint Anthonis. Op deze site vind je ook laadstations en aanbieders in Boxmeer, Venray, Deurne, Laarbeek en Asten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sint-anthonis-5845

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €800 – €2450. De totaalprijs hangt af van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Essent, NLE, Energiedirect, Engie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,85 p/100 km. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,70 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Sint Anthonis monteert het als wallbox of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Sint Anthonis kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1025. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. Veel favoriete elektrische auto’s in Sint Anthonis dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Sint Anthonis verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal nabij jouw huis kan komen. Zie ook www.sintanthonis.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie