Laadpaal Rijkevoort-De Walsert

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Rijkevoort-De Walsert aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Dacia Spring Electric of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website lees je waardevolle informatie over populaire laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €985.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rijkevoort-De Walsert

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals een Volvo XC40 P8 AWD Recharge gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Rijkevoort-De Walsert kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een lange actieradius. Overigens is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Rijkevoort-De Walsert. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste laadpaal.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Rijkevoort-De Walsert kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting kan laden met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Rijkevoort-De Walsert. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Rijkevoort-De Walsert.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder check je meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Rijkevoort-De Walsert vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 en €3425. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zien we steeds meer slimme opladers met innovatieve snufjes als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Rijkevoort-De Walsert.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €760
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€875- €1005
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rijkevoort-De Walsert liggen tussen de €330 en ongeveer €2200. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,25 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk goede specialisten uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1057 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers becijferen we welke besparing er mogelijk is. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rijkevoort-De Walsert):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,130€137,41€1648,92
Elektrisch€0,046€48,62€583,46
Besparing€0,084€88,79€1065,46
Kosten elektrisch vs benzine rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sint Anthonis

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Rijkevoort-De Walsert aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij facetten als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is terug te lezen op www.sintanthonis.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Hybride auto’s.

Kaart met openbare oplaadpunten (maart 2024)

Laadstations in Rijkevoort-De Walsert nemen in rap tempo toe. Iedereen kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven schommelen tussen de €0,245 tot €0,565 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder zie je alle openbare laadstations in Rijkevoort-De Walsert. Check tevens oplaadplekken en verkopers in Rijkevoort, Wanroij, Landhorst, Haps en Oeffelt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rijkevoort-de-walsert-5449

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Betreft het een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €950 & €2450. Het hele prijskaartje komt tot stand door het type laadpaal (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Engie, Energiedirect, Essent, NLE en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,85 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €10,00 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Rijkevoort-De Walsert monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rijkevoort-De Walsert zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn zo’n €950. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Rijkevoort-De Walsert zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Sint Anthonis biedt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of de paal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.sintanthonis.nl.

Plaats een reactie