Laadpaal Wanroij

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Wanroij aan huis. Via een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker zoek je bruikbare informatie over geschikte soorten laadpunten, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €905.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wanroij

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van jouw EV als onder andere de Mercedes EQA kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Wanroij kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Hieronder bespreken we inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Wanroij. Zie ook aanvullende informatie over Stekkers.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Wanroij kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil gaat via de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Wanroij. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte noemen we nog even dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Wanroij.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Wanroij vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €550 tot +/- €3350. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme stations met extra functies als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Wanroij.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW4 uur€680- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€850- €990
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wanroij wisselen tussen de €380 en €1975. Dit wordt berekend aan de hand van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk betrouwbare specialisten uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1055 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wanroij):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€126,60€1519,20
Elektrisch€0,044€46,42€557,04
Besparing€0,076€80,18€962,16
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sint Anthonis

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Wanroij aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als bereikbaarheid en of het technisch kan. Iedereen kan hier gebruik van maken. Alle details vind je op www.sintanthonis.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Wanroij zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,250 tot €0,555 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema onderzoek je de openbare laadstations in Wanroij. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en leveranciers in Landhorst, Haps, Oeffelt, Linden en Gassel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wanroij-5446

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Beschik je over een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €975 & €2475. De totaalprijs hangt vooral af van het type en model (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Engie, Eneco, Energiedirect, Essent en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €9,55 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Wanroij plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wanroij zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen ongeveer €875. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Wanroij zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Sint Anthonis biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.sintanthonis.nl.

Plaats een reactie