Laadpaal Linden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Linden aan huis. D.m.v. een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure of Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website check je extra informatie over meerdere type laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €975.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Linden

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Linden kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Tevens is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? In onze keuzehulp vind je inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Linden. Zie ook onze informatie over Beste laadpassen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Linden installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Linden. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Linden.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Linden vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €625 t/m €3200. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens kan je kiezen voor slimme stations met toffe functies als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Linden.

Soort laadpaalLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €765
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€855- €1015
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Linden wisselen tussen de €410 & €2025. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk populaire vakmannen uit jouw regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1051 km (maandelijks). Hiermee becijferen we welke besparing er mogelijk is. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Linden):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€105,10€1261,20
Elektrisch€0,040€42,04€504,48
Besparing€0,060€63,06€756,72
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Cuijk

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Linden aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als vindbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan het gebruiken. Meer details is terug te lezen op www.cuijk.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpaal.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (november 2023)

Laadstations in Linden zijn er voldoende. Elke laadpashouder kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen wisselen tussen de €0,240 – €0,610 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema treft jij de openbare laadstations in Linden. Vergelijk ook laadplekken en verkopers in Gassel, Beers, Sint Agatha, Vianen en Katwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden linden-5439

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een privé laadpaal aan huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €1075 & €2275. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, NLE, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,95 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Linden bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Linden kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €900. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Linden dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Cuijk biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de paal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.cuijk.nl.

Plaats een reactie