Laadpaal Cuijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Cuijk aan huis. D.m.v. een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw MG ZS EV of bijvoorbeeld de Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je uitgebreide informatie over geschikte laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €950.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Cuijk

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals een Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Cuijk kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Verderop kan je aan de slag met tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Cuijk. Of klik door voor meer informatie over Aansluitingen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Cuijk kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Cuijk. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop is het een strakker geheel en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Cuijk.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Cuijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €775 en €3375. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met speciale extra’s als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Cuijk.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€505- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €1055
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Cuijk komen uit tussen de €410 en €2100. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €4,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal goede deskundigen uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1061 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Cuijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,120€127,32€1527,84
Elektrisch rijden€0,046€48,81€585,67
Besparing€0,0740€78,51€942,17
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Cuijk

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Cuijk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij zaken als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is te vinden op www.cuijk.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Milieu.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Cuijk kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,290 tot €0,575 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje doorzoek jij de openbare laadstations in Cuijk. Vergelijk ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Boekel, Gemert-Bakel, Landerd, Uden en Grave.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden cuijk-5431

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie kost tussen de €750 – €2425. De prijsindicatie komt tot stand door het type laadstation (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Essent, Engie, NLE, Eneco, Energiedirect en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,10 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Cuijk plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Cuijk kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €975. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Cuijk zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Cuijk verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil nabij jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.cuijk.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie