Laadpaal Landerd

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een privé laadpaal in Landerd aan huis. Middels een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Dacia Spring Electric of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Hier vind je praktische informatie over geschikte soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €960.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Landerd

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Volkswagen ID.4 1st kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Landerd kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Landerd. Of klik door voor meer informatie over Voordelige laadpas.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Landerd kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem werkt met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Landerd. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het pluspunt van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Landerd.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Landerd vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 t/m €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme laadpunten met features als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Landerd.

Type laadstationVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€855- €1025
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Landerd komen uit tussen de €400 – €1800. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,50 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check betrouwbare specialisten uit jouw omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1058 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Landerd):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€111,09€1333,08
Elektrisch€0,043€45,49€545,93
Besparing€0,0620€65,60€787,15
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Landerd

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Landerd aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Updates en informatie kan je lezen op www.landerd.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Landerd zijn er veel. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten liggen tussen de €0,280 – €0,550 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Landerd. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en leveranciers in Uden, Grave, Oss, Zaltbommel en Boxtel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden landerd-5410

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €950 en €2225. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Essent, Eneco, NLE, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,20 per 100 kilometer. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,00 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Landerd monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Landerd kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €900. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Landerd zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Landerd biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.landerd.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie