Laadpaal Zeeland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Zeeland aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric of Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl zoek je extra informatie over geschikte soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €925.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zeeland

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Zeeland kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder check je tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Zeeland. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zeeland kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Zeeland. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het in de praktijk zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Ook oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Zeeland.

Enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind jij extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Zeeland vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €875 – €3400. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast zien we steeds meer slimme systemen met leuke opties als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Zeeland.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €615
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €800
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€850- €1070
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Zeeland liggen tussen de €450 en ongeveer €2050. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €7,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk betrouwbare installateurs in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1040 km per 4 weken. Op basis daarvan calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zeeland):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,100€104,00€1248,00
Elektrisch rijden€0,040€41,60€499,20
Besparing€0,060€62,40€748,80
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Landerd

Rijd je een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Zeeland aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en drukte. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is terug te lezen op www.landerd.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Milieuvriendelijke EV.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Zeeland zijn veel beschikbaar. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen variëren tussen de €0,260 – €0,605 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Zeeland. Vergelijk ook laadzuilen en installateurs in Odiliapeel, Volkel, Maren-Kessel, Lith en Lithoijen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zeeland-5410

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie kost tussen de €750 & €2175. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Eneco, Essent, NLE en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost al gauw €10,15 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Zeeland zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne types worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zeeland kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €850. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Zeeland beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Landerd biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.landerd.nl.

Plaats een reactie