Laadpaal Volkel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Volkel aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Renault Twingo Electric. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier bekijk je praktische informatie over meerdere laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €925.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Volkel

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Volkel kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Hieronder bespreken we een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Volkel. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Volkel kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting functioneert met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Volkel. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook moet je opletten dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Volkel.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder tref je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Volkel vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €925 tot +/- €3250. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme opladers met speciale mogelijkheden als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Volkel.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€510- €625
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €775
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €1060
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Volkel lopen uiteen tussen de €370 en €1850. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €7,25 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk betrouwbare verkooppunten uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1038 kilometer per maand. Hiermee becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Volkel):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€150,51€1806,12
Elektrisch€0,049€50,86€610,34
Besparing€0,096€99,65€1195,78
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Uden

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Volkel aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Updates en informatie kan je bekijken op www.uden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Volkel zijn elke dag werkzaam. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten bedragen tussen de €0,235 – €0,610 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Volkel. Vergelijk ook laadstations en verkooppunten in Maren-Kessel, Lith, Lithoijen, Teeffelen en Oijen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden volkel-5408

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie kost +/- tussen de €1050 & €2450. De definitieve prijs is afhankelijk van het type laadstation (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Energiedirect, Engie, Essent, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,70 p/100 km. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost al gauw €10,00 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Volkel zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Volkel kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Volkel kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Uden verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil nabij jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.uden.nl.

Plaats een reactie