Laadpaal Schaijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Schaijk aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of bijvoorbeeld de Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl tref je waardevolle informatie over velerlei laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €915.
 • Een thuis-laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schaijk

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Aiways U5 kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Schaijk kopen is een goede investering. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Schaijk. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpassen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Schaijk installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1-fase laadstation werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Schaijk. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast oogt het minder rommelig en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Schaijk.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Schaijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 t/m €3250. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien onderscheiden we slimme palen met extra snufjes als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Schaijk.

Soort laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€535- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €800
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€825- €990
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schaijk schommelen tussen de € 340 en plus minus €2200. De totale kosten hangen af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,75 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek ervaren verkooppunten uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1025 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde begroten we welke besparing er mogelijk is. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schaijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,135€138,38€1660,50
Elektrisch€0,047€48,18€578,10
Besparing€0,088€90,20€1082,40
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Landerd

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Schaijk aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken factoren als zichtbaarheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Alle details kan je lezen op www.landerd.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Voordeligste laadpaal.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Schaijk nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,245 tot wel €0,560 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Schaijk. Vergelijk ook laadstations en verkopers in Herpen, Huisseling, Ravenstein, Macharen en Megen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schaijk-5374

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie zit zo tussen de €925 – €2425. De kosten van het hele pakket hangt af van het type en model (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Eneco, Engie, Budget energie, Energiedirect, Essent en Pure energie, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,55 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €10,35 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Schaijk zet het als wallbox tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve modellen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Schaijk kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel bekende elektrische auto’s in Schaijk kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Landerd biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.landerd.nl.

Plaats een reactie