Laadpaal Huisseling

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Huisseling aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 en/of Jaguar I-Pace EV320. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl vind je uitgebreide informatie over velerlei laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €905.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Huisseling

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals de Skoda Enyaq iV 80 kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Huisseling kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Overigens is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In onze keuzehulp check je een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Huisseling. Op deze website lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Huisseling kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Huisseling. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Evenzeer heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Huisseling.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij check jij meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Huisseling vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €675 tot +/- €3250. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens zijn er slimme stations met speciale features als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Huisseling.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€880- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Huisseling komen uit tussen de €440 en plus minus €2075. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij steeds meer services wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal ervaren specialisten uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1174 km per maand. Met dit getal ramen we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Huisseling):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€146,75€1761,00
Elektrisch rijden€0,045€52,83€633,96
Besparing€0,080€93,92€1127,04
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oss

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Huisseling aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken relevante zaken als zichtbaarheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is te vinden op www.oss.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpaal plaatsen.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Huisseling zijn aanwezig. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven liggen tussen de €0,255 tot wel €0,580 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Huisseling. Vergelijk ook laadmogelijkheden en aanbieders in Ravenstein, Macharen, Megen, Escharen en Keent.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden huisseling-5373

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Gaat het om een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €1000 & €2325. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Essent, Engie, NLE, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,40 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Huisseling plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Huisseling kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €1075. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Huisseling zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Oss verschaft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de paal niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.oss.nl.

Plaats een reactie