Laadpaal Herpen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Herpen aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW i4 of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Hier vind je praktische informatie over geschikte soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €920.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Herpen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Herpen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina bieden wij inhoudelijke informatie en tips wat betreft laadpaal laten installeren in Herpen. Zie ook onze informatie over Vergelijk laadpassen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Herpen kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal gaat via de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Herpen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Herpen.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Herpen vergelijken

De kosten van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €675 en €3375. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme palen met extra features als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Herpen.

Soort laadpaalVermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €650
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €635
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€845- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top systemen

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Herpen variëren van €430 & €1925. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €6,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende specialisten uit jouw regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1175 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we welke besparing er mogelijk is. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Herpen):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€152,75€1833,00
Elektrisch€0,046€54,05€648,60
Besparing€0,084€98,70€1184,40
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oss

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Herpen aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.oss.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Aansluitingen.

Openbare oplaadpunten zoeken (juni 2024)

Laadstations in Herpen zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten bedragen tussen de €0,295 tot wel €0,595 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Herpen. Bekijk ook laadplekken en aanbieders in Huisseling, Ravenstein, Macharen, Megen en Escharen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden herpen-5373

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €950 en €2325. De prijsindicatie hangt vooral af van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Essent, Energiedirect, NLE, Engie en Vandebron, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,65 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Herpen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Herpen kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1050. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel bekende elektrische auto’s in Herpen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Oss heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.oss.nl.

Plaats een reactie