Laadpaal Stevensbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Stevensbeek aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi e-tron GT of bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl lees je extra informatie over diverse soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €925.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Stevensbeek

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Dacia Spring Electric kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Stevensbeek kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten omtrent laadpaal laten installeren in Stevensbeek. Bekijk ook meer info over Zero Emission.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Stevensbeek kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Stevensbeek. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het gemak van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Stevensbeek.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Stevensbeek vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 tot +/- €3375. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme palen met innovatieve snufjes als Peak Shaving die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Stevensbeek.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€515- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€505- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €760
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€880- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Stevensbeek lopen uiteen tussen de €430 & €1800. De totale kosten hangen af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €4,25 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk betrouwbare installatiebedrijven in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1122 km (maandelijks). Met dit getal becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Stevensbeek):

 • Benzine rijden 2023: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,045/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,125€140,25€1683,00
Elektrisch€0,045€50,49€605,88
Besparing€0,080€89,76€1077,12
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Sint Anthonis

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Stevensbeek aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij facetten als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Alle info is te vinden op www.sintanthonis.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektriciteitsnet.

Openbare oplaadpunten zoeken (november 2023)

Laadstations in Stevensbeek kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De tarieven bedragen tussen de €0,285 tot wel €0,560 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de afbeelding hieronder zie je alle openbare laadstations in Stevensbeek. Vind ook laadstations en aanbieders in Westerbeek, Oploo, Sambeek, Beugen en Vortum-Mullem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden stevensbeek-5844

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie kost tussen de €925 en €2050. De definitieve prijs hangt vooral af van het type laadstation (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, Essent, NLE en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,20 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost om en nabij de €9,70 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Stevensbeek zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Stevensbeek kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €800. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Stevensbeek dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Sint Anthonis verschaft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.sintanthonis.nl.

Plaats een reactie