Laadpaal Vortum-Mullem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Vortum-Mullem aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of Kia e-Soul 64 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal zoek je praktische informatie over betrouwbare soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €955.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vortum-Mullem

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Audi e-tron GT kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Vortum-Mullem kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Vortum-Mullem. Zie ook aanvullende informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Vortum-Mullem kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting draait op de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Vortum-Mullem. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook is het een strakker geheel en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Vortum-Mullem.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder delen we alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Vortum-Mullem vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €725 en €3250. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder zijn er allerlei slimme systemen met extra opties als Autostart die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Vortum-Mullem.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€535- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€530- €635
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€670- €765
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€840- €970
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vortum-Mullem variëren van €450 en ongeveer €2125. Dit wordt berekend aan de hand van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €3,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek ervaren vakmannen uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1117 km per 4 weken. Met dit getal checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vortum-Mullem):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,100€111,70€1340,40
Elektrisch€0,040€44,68€536,16
Besparing€0,060€67,02€804,24
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Boxmeer

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Vortum-Mullem aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is te vinden op www.boxmeer.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zero Emission.

Openbare laadpunten bekijken (december 2023)

Laadstations in Vortum-Mullem zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten liggen tussen de €0,275 tot wel €0,605 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Vortum-Mullem. Op deze site vind je ook laadplekken en verkooppunten in Groeningen, Overloon, Holthees, Maashees en Vierlingsbeek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vortum-mullem-5827

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor personeel of bezoekers. Gaat het om een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €775 & €2125. De totale investering wordt grotendeels bepaalt door af het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, Essent, NLE, Budget energie, Eneco en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,40 per 100 kilometer. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,90 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Vortum-Mullem monteert het als wallbox of op een stevige paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Vortum-Mullem kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn zo’n €1125. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel populaire elektrische auto’s in Vortum-Mullem beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Boxmeer verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.boxmeer.nl.

Plaats een reactie