Laadpaal Boxmeer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Boxmeer aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure of Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op dit portaal zoek je praktische informatie over meerdere laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €990.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Boxmeer

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Audi e-tron GT gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Boxmeer kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder bespreken we een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Boxmeer. Zie ook aanvullende informatie over Laadpalen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Boxmeer kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil draait op de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Boxmeer. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Boxmeer.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Boxmeer vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €675 tot en met €3175. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme systemen met speciale functies als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Boxmeer.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€550- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€850- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Boxmeer variëren van €330 & €1800. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk erkende specialisten uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1085 kilometer per maand. Met dit getal checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Boxmeer):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€141,05€1692,60
Elektrisch€0,048€52,08€624,96
Besparing€0,0820€88,97€1067,64
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Boxmeer

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Boxmeer aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij facetten als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is ook gepubliceerd op www.boxmeer.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Boxmeer kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen bedragen tussen de €0,245 tot €0,605 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Boxmeer. Check tevens oplaadplekken en leveranciers in Venray, Deurne, Laarbeek, Asten en Someren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden boxmeer-5831

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Gaat het om een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie kost tussen de €850 & €2075. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het model laadzuil (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, NLE, Energiedirect, Engie, Budget energie en Vattenfall, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,15 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,75 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Boxmeer monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Boxmeer kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €900. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Veel bekende elektrische auto’s in Boxmeer beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Boxmeer verschaft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt dichtbij jouw huis kan komen. Bekijk ook www.boxmeer.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie