Laadpaal Oploo

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Oploo aan huis. Via jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor + Mercedes EQV 300 Lang. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op deze website zoek je waardevolle informatie over meerdere soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €960.
 • Een laadstation bij de woning verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oploo

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Oploo kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een lange actieradius. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Oploo. Bekijk ook meer info over Informatie over elektrisch rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Oploo kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Oploo. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Oploo.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Oploo vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €650 – €3325. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast onderscheiden we slimme wallboxen en palen met innovatieve features als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Oploo.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €995
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oploo liggen tussen de €440 en plus minus €1975. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €5,00 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal goede adviseurs uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1120 kilometer per maand. Op basis daarvan berekenen we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oploo):

 • Benzine rijden 2023: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€128,80€1545,60
Elektrisch€0,043€48,16€577,92
Besparing€0,072€80,64€967,68
Kosten elektrisch vs benzine rijden in oktober 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Sint Anthonis

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Oploo aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen kan hier gebruik van maken. Alle details is te vinden op www.sintanthonis.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrisch of benzine.

Kaart met openbare laadpunten (oktober 2023)

Laadstations in Oploo zijn veel beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven schommelen tussen de €0,230 en €0,575 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Oploo. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Sambeek, Beugen, Vortum-Mullem, Groeningen en Overloon.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oploo-5841

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €800 & €2200. Het tarief wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Engie, Essent en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,20 per 100 kilometer. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,60 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Oploo monteert het als wallbox of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oploo kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn circa €875. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. De bekende elektrische auto’s in Oploo zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Sint Anthonis verschaft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.sintanthonis.nl.

Plaats een reactie