Laadpaal Lottum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in Lottum aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw MG ZS EV & Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl zoek je bruikbare informatie over meerdere laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €900.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lottum

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Skoda Enyaq iV 80 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Lottum kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop bieden wij handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Lottum. Of klik door voor meer informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Lottum kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Lottum. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien is het een strakker geheel en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Lottum.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder vind jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Lottum vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 – €3400. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme laadpunten met extra’s als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Lottum.

Type stationCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€515- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€670- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€850- €1035
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2022
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Lottum komen uit tussen de €380 en plus minus €2175. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €4,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk goede specialisten uit jouw omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1151 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we welke besparing er mogelijk is. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lottum):

 • Benzine rijden 2022: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,041/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,105€120,86€1450,26
Elektrisch rijden€0,041€47,19€566,29
Besparing€0,064€73,66€883,97
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Lottum aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Meer details is terug te lezen op www.horstaandemaas.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Goedkoopste laadpas.

Kaart met openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Lottum zijn er veel. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven bedragen tussen de €0,260 tot €0,605 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder doorzoek jij de openbare laadstations in Lottum. Vind ook oplaadpunten en installateurs in Grubbenvorst, America, Meterik, Hegelsom en Melderslo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lottum-5973

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €900 & €2125. Het hele prijskaartje wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, Budget energie, NLE, Energiedirect en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,65 p/100 km. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €10,40 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Lottum monteert het als wallbox of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Lottum zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €950. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Lottum zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Horst aan de Maas heeft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Bekijk ook www.horstaandemaas.nl.

Plaats een reactie