Laadpaal Melderslo

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Melderslo aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.4 1st en/of Ford Mustang Mach-E GT. Niet meer wachten op een vrije plek en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website ontdek je extra informatie over velerlei laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €930.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Melderslo

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Melderslo kopen is een goede investering. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder delen we tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Melderslo. Zie ook onze informatie over Blog over elektrisch rijden.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Melderslo kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation is compatibel met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Melderslo. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Melderslo.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Melderslo vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 tot +/- €3425. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zien we steeds meer slimme laadpunten met toffe functies als Autostart die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Melderslo.

Type stationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€515- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€825- €995
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Melderslo komen uit tussen de €380 – €2125. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk populaire installateurs uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1146 km (maandelijks). Met dit getal verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Melderslo):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€154,71€1856,52
Elektrisch rijden€0,047€53,86€646,34
Besparing€0,088€100,85€1210,18
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Melderslo aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.horstaandemaas.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrisch v.s. benzine.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Melderslo zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,270 tot wel €0,565 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart onderzoek je de openbare laadstations in Melderslo. Op deze site vind je ook oplaadplekken en leveranciers in Horst, Reuver, Belfeld, Arcen en Lomm.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden melderslo-5962

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren zit zo tussen de €775 en €2275. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Engie, Eneco, Budget energie, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,25 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost je zo’n €10,00 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Melderslo bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Melderslo zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen circa €875. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. De favoriete elektrische auto’s in Melderslo dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Horst aan de Maas verstrekt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.horstaandemaas.nl.

Plaats een reactie