Laadpaal Horst

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Horst aan huis. Middels een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Hier ontdek je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €930.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Horst

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Horst kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? Verderop delen we tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Horst. Zie ook aanvullende informatie over Elektrische autoverzekering.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Horst kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Horst. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Horst.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Horst vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €600 tot €3300. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien heb je de keuze uit slimme laadpunten met innovatieve functies als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Horst.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€550- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€670- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€880- €950
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Horst komen uit tussen de €410 – €2100. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €3,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek betrouwbare specialisten die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1145 kilometer per maand. Hiermee berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Horst):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€148,85€1786,20
Elektrisch€0,046€52,67€632,04
Besparing€0,084€96,18€1154,16
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Horst aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details kan je bekijken op www.horstaandemaas.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Duurzaam rijden.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Horst zijn er voldoende. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven bedragen tussen de €0,265 tot wel €0,555 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje doorzoek jij de openbare laadstations in Horst. Op deze site vind je ook laadplekken en installatiebedrijven in Reuver, Belfeld, Arcen, Lomm en Velden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden horst-5961

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €875 & €2500. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Eneco, Budget energie, NLE, Energiedirect en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,35 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Horst monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Horst zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1000. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. De meeste bekende elektrische auto’s in Horst beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Horst aan de Maas verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.horstaandemaas.nl.

Plaats een reactie