Laadpaal Sevenum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Sevenum aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Polestar 2 + Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker check je extra informatie over geschikte laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €925.
 • Een laadstation bij de woning verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sevenum

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Polestar 2 kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Sevenum kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp check je handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Sevenum. Op EVplan.nl lees je ook meer over Accu.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Sevenum installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Sevenum. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Sevenum.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Sevenum vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €850 tot en met €3000. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast kan je kiezen voor slimme stations met speciale extra’s als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Sevenum.

Type laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€515- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €930
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sevenum schommelen tussen de € 340 & €1850. Dit hangt af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,75 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind ervaren installatiebedrijven in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1152 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers berekenen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sevenum):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€126,72€1520,64
Elektrisch rijden€0,042€48,38€580,61
Besparing€0,068€78,34€940,03
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Sevenum aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Elke inwoner mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar op www.horstaandemaas.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2023)

Laadstations in Sevenum zien we steeds meer. Elke weggebruiker kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven wisselen tussen de €0,290 tot €0,560 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht vind je de openbare laadstations in Sevenum. Op deze site vind je ook laadstations en installateurs in Lottum, Grubbenvorst, America, Meterik en Hegelsom.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sevenum-5975

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie kost +/- tussen de €900 en €2250. Het tarief hangt vooral af van het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, NLE, Energiedirect, Eneco, Engie en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,30 per 100 kilometer. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost ongeveer €10,10 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Sevenum plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Sevenum kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen circa €825. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. De favoriete elektrische auto’s in Sevenum hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Horst aan de Maas verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.horstaandemaas.nl.

Plaats een reactie