Laadpaal Evertsoord

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Evertsoord aan huis. Op basis van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of jouw Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op deze website vind je bruikbare informatie over velerlei laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €955.
 • Een laadstation bij de woning kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Evertsoord

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de BMW i4 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Evertsoord kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder check je een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Evertsoord. Of klik door voor meer informatie over Laadpassen vergelijken.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Evertsoord kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Evertsoord. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Evertsoord.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Evertsoord vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €900 – €3425. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens zijn er slimme stations met opties als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Evertsoord.

Type stationVermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €640
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €1050
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Evertsoord schommelen tussen de € 360 en ongeveer €1875. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Vaak wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €5,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek erkende specialisten in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1154 km (maandelijks). Hiermee verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Evertsoord):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€138,48€1661,76
Elektrisch rijden€0,044€50,78€609,31
Besparing€0,076€87,70€1052,45
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Evertsoord aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details vind je op www.horstaandemaas.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Stekkers.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Evertsoord zijn 24/7 actief. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,255 en €0,550 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Evertsoord. Bekijk ook oplaadplekken en leveranciers in Kronenberg, Sevenum, Lottum, Grubbenvorst en America.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden evertsoord-5977

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €925 – €2450. De totaalprijs wordt bepaald door het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Eneco, Budget energie, NLE, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,70 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,95 p/100 km. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Evertsoord plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Evertsoord kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1100. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel populaire elektrische auto’s in Evertsoord hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Horst aan de Maas biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.horstaandemaas.nl.

Plaats een reactie