Laadpaal Swolgen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Swolgen aan huis. D.m.v. een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw CUPRA el-Born & Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker bekijk je bruikbare informatie over betrouwbare laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €895.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Swolgen

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Swolgen kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Hieronder kan je aan de slag met een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Swolgen. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Swolgen kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Swolgen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Swolgen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Swolgen vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €525 tot €3275. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast onderscheiden we slimme opladers met leuke opties als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Swolgen.

Type stationVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€520- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€860- €950
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2022
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Swolgen bedragen tussen de €340 tot €1925. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €5,25 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal erkende vakmannen die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1135 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Swolgen):

 • Benzine rijden 2022: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,047/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€153,23€1838,70
Elektrisch€0,047€53,35€640,14
Besparing€0,088€99,88€1198,56
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Lease of koop jij een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Swolgen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie vind je op www.horstaandemaas.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Hybride voertuigen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Swolgen zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,240 tot €0,585 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Swolgen. Vergelijk ook oplaadpunten en verkopers in Tienray, Meerlo, Blitterswijck, Geijsteren en Wanssum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden swolgen-5866

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €1050 – €2225. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Eneco, Energiedirect, Budget energie, Engie en PowerPeers, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,90 p/100 km. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,95 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2022 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Swolgen bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Swolgen kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen circa €1050. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Swolgen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Horst aan de Maas verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.horstaandemaas.nl.

Plaats een reactie