Laadpaal Haarlemmermeer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Haarlemmermeer aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus + Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal lees je handige informatie over populaire soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €900.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Haarlemmermeer

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals de CUPRA el-Born kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Haarlemmermeer kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In onze keuzehulp bieden wij tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Haarlemmermeer. Of klik door voor meer informatie over Zero Emission.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Haarlemmermeer kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie draait op de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Haarlemmermeer. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Haarlemmermeer.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Haarlemmermeer vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €800 – €3125. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast heb je de keuze uit slimme systemen met leuke opties als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Haarlemmermeer.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€545- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€695- €775
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€875- €990
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Haarlemmermeer wisselen tussen de €320 en plus minus €2050. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,75 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check ervaren vakmannen uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1071 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde becijferen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Haarlemmermeer):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€139,23€1670,76
Elektrisch€0,048€51,41€616,90
Besparing€0,0820€87,82€1053,86
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haarlemmermeer

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Haarlemmermeer aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.haarlemmermeer.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Kaart met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Haarlemmermeer nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven variëren tussen de €0,285 – €0,590 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht doorzoek je de openbare laadstations in Haarlemmermeer. Check tevens oplaadplekken en installateurs in Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem en Velsen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden haarlemmermeer-2151

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bezit je een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie kost +/- tussen de €850 – €2325. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het type laadpaal (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Budget energie, Engie, Eneco, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,35 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Haarlemmermeer monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Haarlemmermeer kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €975. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Haarlemmermeer dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Haarlemmermeer verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.haarlemmermeer.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie