Laadpaal Badhoevedorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een privé laadpaal in Badhoevedorp aan huis. Via een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor en/of Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker bekijk je praktische informatie over betrouwbare laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €970.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Badhoevedorp

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de MG ZS EV gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Badhoevedorp kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Daarbij is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina kan je aan de slag met handige tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Badhoevedorp. Zie ook aanvullende informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Badhoevedorp kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Badhoevedorp. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Badhoevedorp.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Badhoevedorp vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 t/m €3300. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder onderscheiden we slimme wallboxen en palen met extra opties als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Badhoevedorp.

Laadstation typeVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€690- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €965
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Badhoevedorp komen uit tussen de €330 tot €1900. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €6,75 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check aangesloten installateurs uit jouw streek.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1040 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Badhoevedorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,120€124,80€1497,60
Elektrisch rijden€0,044€45,76€549,12
Besparing€0,076€79,04€948,48
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haarlemmermeer

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Badhoevedorp aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden kan het gebruiken. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.haarlemmermeer.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten in de regio (juli 2024)

Laadstations in Badhoevedorp zijn veel beschikbaar. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten schommelen tussen de €0,265 – €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Badhoevedorp. Vergelijk ook laadzuilen en verkooppunten in Halfweg, Zwanenburg, Marken, Uitdam en Zuiderwoude.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden badhoevedorp-1171

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal met daarbij de installatie zit zo tussen de €850 en €2150. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, Energiedirect, Eneco, NLE en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,90 per 100 kilometer. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,25 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Badhoevedorp monteert het als wallbox of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Badhoevedorp zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten bedragen ongeveer €800. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Badhoevedorp kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Haarlemmermeer biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.haarlemmermeer.nl.

Plaats een reactie