Laadpaal Spaarnwoude

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Spaarnwoude aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker zoek je praktische informatie over verschillende laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €970.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Spaarnwoude

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals een Audi e-tron GT kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Spaarnwoude kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Tevens is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij check je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Spaarnwoude. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpaal.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Spaarnwoude kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation kan laden met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Spaarnwoude. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Spaarnwoude.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Spaarnwoude vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €550 en €3125. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens heb je de keuze uit slimme stations met extra extra’s als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Spaarnwoude.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€695- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €935
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Spaarnwoude schommelen tussen de € 370 en plus minus €2050. Deze prijs komt tot stand door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,75 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind ervaren leveranciers uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1063 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde begroten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Spaarnwoude):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€116,93€1403,16
Elektrisch€0,042€44,65€535,75
Besparing€0,068€72,28€867,41
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haarlemmermeer

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Spaarnwoude aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij aspecten zoals bereikbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.haarlemmermeer.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juli 2024)

Laadstations in Spaarnwoude zijn veel beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven wisselen tussen de €0,295 – €0,605 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart treft jij de openbare laadstations in Spaarnwoude. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en aanbieders in Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam, Overveen en Velserbroek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden spaarnwoude-2064

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Heb je een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost tussen de €1025 en €2225. Het tarief is afhankelijk van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Engie, Energiedirect, Eneco, Essent en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,50 p/100 km. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €9,70 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Spaarnwoude monteert het als wallbox of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Spaarnwoude zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn circa €1025. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Spaarnwoude zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Haarlemmermeer verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de paal vlakbij jouw woning kan komen te staan. Zie ook www.haarlemmermeer.nl.

Plaats een reactie