Laadpaal Velserbroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Velserbroek aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi e-tron GT of Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Hier check je uitgebreide informatie over velerlei laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Rijden zonder kosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €905.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Velserbroek

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Hyundai Kona Electric 64 kWh gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Velserbroek kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Velserbroek. Bekijk ook meer info over Voordelige laadpas.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Velserbroek installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem gaat via de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Velserbroek. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Velserbroek.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Velserbroek vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €775 – €3175. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zien we steeds meer slimme palen met innovatieve functies als Hub/Satellite die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Velserbroek.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€515- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€860- €1040
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Velserbroek lopen uiteen tussen de €440 en €1800. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €4,00 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek ervaren adviseurs uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1058 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Velserbroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,140€148,12€1777,44
Elektrisch€0,048€50,78€609,41
Besparing€0,092€97,34€1168,03
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Velsen

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Velserbroek aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij relevante zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Alle details is ook te lezen op www.velsen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Betrouwbare laadpaal.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Velserbroek zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,265 – €0,595 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema check jij de openbare laadstations in Velserbroek. Doorzoek daarnaast laadplekken en aanbieders in Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord en Wijk aan Zee.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden velserbroek-1991

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor personeel of bezoekers. Heb je een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie zit zo tussen de €825 & €2300. De prijsindicatie wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Energiedirect, Eneco, Essent en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto komt uit op zo’n €9,55 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Velserbroek zet het als wallbox tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Velserbroek zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten bedragen circa €875. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. De meeste gangbare elektrische auto’s in Velserbroek dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Velsen verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.velsen.nl.

Plaats een reactie