Laadpaal Velsen-Zuid

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Velsen-Zuid aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mini Electric + Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op deze pagina lees je praktische informatie over verschillende laadstations, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Rijden zonder kosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €970.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Velsen-Zuid

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Audi Q4 e-tron gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Velsen-Zuid kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Tevens is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder bieden wij bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Velsen-Zuid. Zie ook onze informatie over Vergelijk laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Velsen-Zuid installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Velsen-Zuid. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Velsen-Zuid.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Velsen-Zuid vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €800 tot +/- €3050. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien zien we steeds meer slimme laadpunten met toffe opties als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Velsen-Zuid.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€515- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1025
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Velsen-Zuid wisselen tussen de €380 en ongeveer €2050. Dit hangt af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €5,75 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek ervaren deskundigen uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1056 km per 4 weken. Op basis daarvan verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Velsen-Zuid):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,130€137,28€1647,36
Elektrisch rijden€0,046€48,58€582,91
Besparing€0,084€88,70€1064,45
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Velsen

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Velsen-Zuid aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als vindbaarheid en veiligheid. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie vind je op www.velsen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Aansluitingen.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2024)

Laadstations in Velsen-Zuid nemen in rap tempo toe. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen bedragen tussen de €0,240 – €0,565 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Velsen-Zuid. Bekijk ook laadmogelijkheden en installateurs in IJmuiden, Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden velsen-zuid-1981

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatiewerk kost tussen de €775 – €2200. Het tarief wordt bepaald door het type en model (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, Energiedirect, NLE, Engie en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 p/100 km. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,10 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Velsen-Zuid monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Velsen-Zuid kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor zijn circa €925. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de bekende elektrische auto’s in Velsen-Zuid hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Velsen heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.velsen.nl.

Plaats een reactie