Laadpaal Haarlemmerliede

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Haarlemmerliede aan huis. Middels een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl tref je waardevolle informatie over meerdere laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €920.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Haarlemmerliede

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Haarlemmerliede kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? In het gedeelte hieronder vind je een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Haarlemmerliede. Zie ook onze informatie over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Haarlemmerliede kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation is compatibel met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Haarlemmerliede. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het goed om je te bedenken dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Haarlemmerliede.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Haarlemmerliede vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €900 tot en met €3125. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook kan je kiezen voor slimme systemen met innovatieve mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Haarlemmerliede.

Laadpaal typeCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€510- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€830- €1055
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Haarlemmerliede lopen uiteen tussen de €440 en €1850. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten installateurs uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1062 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers berekenen we welke besparing er mogelijk is. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Haarlemmerliede):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€111,51€1338,12
Elektrisch rijden€0,041€43,54€522,50
Besparing€0,064€67,97€815,62
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haarlemmermeer

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Haarlemmerliede aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken factoren als bereikbaarheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info is beschikbaar op www.haarlemmermeer.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Overzicht elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Haarlemmerliede nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen bedragen tussen de €0,260 – €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Haarlemmerliede. Vind ook laadplekken en aanbieders in Spaarndam, Spaarndam, Overveen, Velserbroek en Driehuis.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden haarlemmerliede-2064

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Beschik je over een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €1050 & €2075. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het model laadzuil (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Eneco, Budget energie, Engie, Essent en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,85 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost ongeveer €10,25 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Haarlemmerliede bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Haarlemmerliede kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen circa €1000. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door verschillende merken binnen de EU. De bekende elektrische auto’s in Haarlemmerliede beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Haarlemmermeer verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.haarlemmermeer.nl.

Plaats een reactie