Laadpaal Abbenes

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Abbenes aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW iX3 of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je handige informatie over velerlei type laadpalen, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €925.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Abbenes

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Audi Q4 e-tron kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Abbenes kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Bovendien is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bieden wij bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Abbenes. Of klik door voor meer informatie over Accu.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Abbenes kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Abbenes. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Abbenes.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij check je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Abbenes vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 – €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met speciale extra’s als gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Abbenes.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€850- €955
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Abbenes wisselen tussen de €320 tot €1975. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €4,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek erkende installateurs uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1080 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Abbenes):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,140€151,20€1814,40
Elektrisch rijden€0,048€51,84€622,08
Besparing€0,092€99,36€1192,32
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haarlemmermeer

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Abbenes aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Updates en informatie vind je op www.haarlemmermeer.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen.

Openbare oplaadpunten in de regio (april 2024)

Laadstations in Abbenes kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten schommelen tussen de €0,230 tot wel €0,575 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Abbenes. Vind ook laadmogelijkheden en leveranciers in Weteringbrug, Leimuiderbrug, Burgerveen, Nieuw-Vennep en Beinsdorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden abbenes-2157

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Zoek je naar opties voor een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €850 en €2550. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Essent, NLE, Engie, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,35 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto kost al gauw €9,90 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Abbenes bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Abbenes kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten zijn zo’n €825. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel favoriete elektrische auto’s in Abbenes zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Haarlemmermeer verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.haarlemmermeer.nl.

Plaats een reactie