Laadpaal Heemstede

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in Heemstede aan huis. Door middel van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus en/of Renault Twingo Electric. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website lees je extra informatie over meerdere laadpalen, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €905.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heemstede

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Heemstede kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder delen we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Heemstede. Op EVplan.nl lees je ook meer over Smart Charging.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Heemstede kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een speciale paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Heemstede. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Heemstede.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Heemstede vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €950 tot +/- €3350. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme opladers met innovatieve snufjes als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Heemstede.

Type stationLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€545- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€880- €920
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Heemstede schommelen tussen de € 410 en ongeveer €2100. De totale kosten hangen af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind erkende specialisten in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1070 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heemstede):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€133,75€1605,00
Elektrisch€0,047€50,29€603,48
Besparing€0,0780€83,46€1001,52
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heemstede

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Heemstede aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals zichtbaarheid en drukte. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details is terug te lezen op www.heemstede.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Heemstede zijn er veel. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven variëren tussen de €0,300 tot wel €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Heemstede. Vergelijk ook laadstations en installatiebedrijven in Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem, Velsen en Heemskerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heemstede-2103

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie kost tussen de €1000 en €2275. Het hele prijskaartje hangt vooral af van welk merk je kiest (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Energiedirect, Eneco, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, Oxxio, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €9,80 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Heemstede bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Heemstede kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €1100. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste gangbare elektrische auto’s in Heemstede zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Heemstede verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.heemstede.nl.

Plaats een reactie