Laadpaal Heemskerk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Heemskerk aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl check je uitgebreide informatie over velerlei laadstations, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €935.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heemskerk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Heemskerk kopen is een goede investering. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? Verderop vind je inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Heemskerk. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Heemskerk kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting draait op de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Heemskerk. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens ligt de kabel niet zo in het zicht en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Heemskerk.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Heemskerk vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 t/m €3250. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien kan je kiezen voor slimme systemen met extra opties als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Heemskerk.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €1000
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heemskerk liggen tussen de €370 en plus minus €2100. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €7,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek betrouwbare installateurs uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1065 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heemskerk):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€106,50€1278,00
Elektrisch€0,042€44,73€536,76
Besparing€0,0580€61,77€741,24
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heemskerk

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Heemskerk aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is beschikbaar gesteld op www.heemskerk.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpaal plaatsen.

Kaart met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Heemskerk nemen in rap tempo toe. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten bedragen tussen de €0,270 en €0,595 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Heemskerk. Op deze site vind je ook oplaadplekken en verkopers in Beverwijk, Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heemskerk-1965

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Betreft het een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €750 & €2450. Het tarief wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, NLE, Engie, Essent, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,70 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,50 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Heemskerk plaatst het als wallbox aan de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Heemskerk zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €925. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. De gangbare elektrische auto’s in Heemskerk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Heemskerk biedt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.heemskerk.nl.

Plaats een reactie