Laadpaal Bergen Noord-Holland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Bergen Noord-Holland aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Skoda Enyaq iV 80X. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over diverse type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €925.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bergen Noord-Holland

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV zoals de CUPRA el-Born kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Bergen Noord-Holland kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Ook is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder vind je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Bergen Noord-Holland. Zie ook onze informatie over Hybride voertuigen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Bergen Noord-Holland kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Bergen Noord-Holland. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Bergen Noord-Holland.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij check jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Bergen Noord-Holland vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot €3325. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder zijn er allerlei slimme systemen met extra mogelijkheden als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Bergen Noord-Holland.

Type stationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€535- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€850- €925
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bergen Noord-Holland lopen uiteen tussen de €320 en plus minus €1900. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,75 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek betrouwbare leveranciers in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1063 km op maandbasis. Met dit getal calculeren we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bergen Noord-Holland):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€154,14€1849,62
Elektrisch rijden€0,040€42,52€510,24
Besparing€0,1050€111,62€1339,38
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Bergen Noord-Holland aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals zichtbaarheid en doorstroming. Elke bewoner mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.bergen-nh.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Voordelige laadpas.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Bergen Noord-Holland zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten variëren tussen de €0,295 – €0,595 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Bergen Noord-Holland. Vind ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Texel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bergen-noord-holland-1931

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €850 en €2000. Het tarief wordt bepaald door het soort systeem (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Eneco, Energiedirect, Engie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,25 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto komt uit op zo’n €10,10 p/100 km. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Bergen Noord-Holland plaatst het als wallbox aan de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bergen Noord-Holland kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn zo’n €1025. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. Veel van de bekende elektrische auto’s in Bergen Noord-Holland zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Bergen Noord-Holland verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.bergen-nh.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie