Laadpaal Bergen aan Zee

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een slimme laadpaal in Bergen aan Zee aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW i4 & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl vind je waardevolle informatie over velerlei type laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €940.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bergen aan Zee

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een CUPRA el-Born kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Bergen aan Zee kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bespreken we inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Bergen aan Zee. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Bergen aan Zee kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil gaat via de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation kan maar liefst 3x 230V leveren. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Bergen aan Zee. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ook is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het minder rommelig en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Bergen aan Zee.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je kan kiezen uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder vind jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Bergen aan Zee vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 t/m €3350. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zijn er allerlei slimme stations met innovatieve extra’s als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Bergen aan Zee.

Soort laadpaalLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW4 uur€655- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €1045
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bergen aan Zee bedragen tussen de €330 en ongeveer €1950. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,00 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal ervaren verkooppunten uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1045 km per 4 weken. Hiermee ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bergen aan Zee):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,130€135,85€1630,20
Elektrisch rijden€0,046€48,07€576,84
Besparing€0,084€87,78€1053,36
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bergen aan Zee aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo vind je op www.bergen-nh.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Zero Emission.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Bergen aan Zee zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen liggen tussen de €0,260 – €0,590 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Bergen aan Zee. Vergelijk ook laadplekken en leveranciers in Bergen, Driehuizen, Zuidschermer, Grootschermer en Oterleek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bergen-aan-zee-1865

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bezit je een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €825 & €2075. Het tarief komt tot stand door het type en model (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,75 p/100 km. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost circa €9,55 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Bergen aan Zee monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bergen aan Zee kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €825. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Bergen aan Zee hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Bergen Noord-Holland biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Bekijk ook www.bergen-nh.nl.

Plaats een reactie