Laadpaal Beverwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Beverwijk aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website check je praktische informatie over meerdere type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €980.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beverwijk

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Volkswagen ID.4 1st is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Beverwijk kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een goede actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Beverwijk. Of klik door voor meer informatie over Onderhoud EV’s.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Beverwijk kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Beverwijk. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het in de praktijk zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Beverwijk.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Beverwijk vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €650 – €3325. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme palen met toffe functies als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Beverwijk.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€550- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €630
3-fase laadpaal11 kW4 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €980
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beverwijk komen uit tussen de €370 & €2000. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €4,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check erkende installatiebedrijven uit jouw streek.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1064 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beverwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€159,60€1915,20
Elektrisch rijden€0,041€43,62€523,49
Besparing€0,1090€115,98€1391,71
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Beverwijk

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Beverwijk aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil komt te staan. Ze analyseren hiervoor zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Meer informatie kan je bekijken op www.beverwijk.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpalen vergelijken.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Beverwijk kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,290 tot wel €0,570 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje bekijk jij de openbare laadstations in Beverwijk. Vergelijk ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beverwijk-1941

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €850 en €2325. De definitieve prijs wordt bepaald door het type en model (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Engie, Budget energie, Eneco en Vattenfall, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,15 p/100 km. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €10,00 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Beverwijk bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Beverwijk kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn circa €800. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Beverwijk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Beverwijk verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.beverwijk.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie